Shiatsu Stoelmassage

 

Deze Stoelmassage is een even effectieve als snelle methode om stress en spanningen kwijt te raken. Gezeten op een speciale Stoelmassage stoel krijgt u een Shiatsu drukpuntmassage op alle stressgevoelige plaatsen. De massage gebeurt door de kleding heen. Daardoor kan deze Stoelmassage altijd en makkelijk overal worden toegepast.

Hoofd, nek, schouders, rug en heupen worden in 20 minuten weer helemaal ‘los’ gemaakt. De effecten zijn daarna direct merkbaar. U voelt zich energieker en meer ontspannen, waardoor u de taken van de dag weer beter aankunt.

 

 

 

Pitjit Stoelmassage

 

Pitjit is een traditionele Indonesische vorm van massage en wordt sinds jaar en dag in huiselijke kring van ouder op kind overgedragen. Er bestaan dan ook geen leerboeken voor.

Wij hebben de Pitjit Stoelmassage met veel plezier van een Indonesische dame geleerd.

Dus dicht bij de bron.

Pitjit is een intuïtieve manier van masseren. Een stevige, volle massage met snelle opeenvolgende bewegingen.

Olie of balsem en hete of koude kompressen zijn algemene  hulpmiddelen bij de Pitjit.

Evenals vacuümglaasjes, ceroh*, jambak** en kruiden.

 

*Ceroh (spreek uit kerok/krò): schrapen over de huid met een koperen munt om de bloedsomloop en energiedoorstroming te stimuleren en blokkades op te heffen.

De Chinezen kennen deze methode als Guasha Therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van een Jaden steen. Koper en Jade zijn beiden goede geleiders.

 

**Jambak: de huid van de schedel losmaken door middel van zacht trekken aan een pluk haar.

Ter bestrijding van hoofdpijn en om een betere conditie van haar en hoofdhuid te verkrijgen.